Păţăşti

Astăzi o tanti s-a împrăştiat în autobuz pentru că îşi făcea cruce în loc să se ţină de bară şi dacă asta nu explică întru totul esenţa creştinismului, atunci nu ştiu ce altceva ar putea-o face.

Advertisements

39 thoughts on “Păţăşti

 1. *pe cea
  Voi fi de acord cu tine atunci când preoţii creştin-ortodocşi vor înceta să mai înveţe copiii în şcoli să-şi facă semnul crucii când trec pe lângă o biserică.

  • Doar daca spun ca luna esta facuta din brinza nu inseamna ca este….Cind vorbim despre o religie, ne uitam la fondatorul ei, nu la urmasii ei, care ar putea foarte bine doar sa se foloseasca de religie ca sa se imbogateasca, sau sa acapareze putere. Popii ortodocsi si catolici incurajeaza lumea la misticism si superstitii, nu la crestinism….

   • Pai aici este problema…Nu o religie ucide oameni, oamenii ucid oamenii. Niciunde in crestinism nu spune sa ucizi oameni, asa ca ceea ce s-a intimplat nu poti pune pe seama religiei, ci pe manipularea oamenilor.

    Nu, nu sint impotriva casatoriilor interrasiale. Nu ma simt o persoana buna. Dar ce cred eu nu are nimic de a face cu o religie.

 2. Factul că unii oameni numesc ‘lucru bun’ ceva ce a ucis o groază de oameni, are perspective arhaice asupra societăţii şi e împotriva exprimării sinelui nu îl face, automat, un lucru bun.

  Lasă-mă să ghicesc. Eşti împotriva avortului, homosexualităţii şi, probabil, şi împotriva căsătoriilor interrasiale. Te simţi o persoană bună?

 3. Aşa. Şi creştinismul nu a fost inventat de oameni. Şi oamenii nu s-au folosit de asta secole de-a rândul pentru a omorî, tortura, declara războaie şi lucruri asemănătoare.

  Uite care-i treaba. Eu nu am nimic cu oamenii atâta timp cât ei nu au nimic cu mine. Fiecare are dreptul să creadă în ce vrea şi să se manifeste cum vrea. Dar în momentul în care cineva vine la mine şi încearcă să mă convingă de faptul că ei au dreptate şi eu nu, atunci ar fi bine să aibă nişte argumente bune.

  Am putea lungi chestia asta. Am putea vorbi despre cum Biblia interzice căsătoria între doi oameni de acelaşi sex, prezervativele şi tatuajele. Dar nu cred că rezolvăm absolut nimic.
  E decizia ta, totuşi. Pe mine aici mă găseşti.

  • Nu, crestinismul nu a fost inventat de oameni, celelalte religii da. Oamenii au gasit tot felul de scuze si motive ca sa omoare oameni. Mao, Stalin si Ceausescu nu erau crestini…

   Exact asta spun si eu, fiecare are dreptul sa creada ce vrea, chiar daca ceea ce crede ar putea fi gresit. Tot asa cum tie nu-ti place sa ti se impuna anumite lucruri, tot asa nu-mi place nici mie. Dar se pare ca aceia care nu cred in DUmnezeu, care sint de acord cu avortul si homosexualitatea imi baga pe git credinta lor si daca nu sint de acord cu ei sint catalogata cu tot felul de epitete…

   • Nici cruciadele nu au avut nimic de-a face cu religia.

    Creştinismul nu a fost inventat de oameni, a venit de la Dumnezeu, nu?

   • Exact. Daca ai citi putina istorie ai vedea ca cruciadele au fost manipularile popilor pentru putere si avere. S-au folosit de ignoranta oamenilor. Religia lor a fost banul si puterea, nu crestinismul.

   • Nu, nu spune nimic despre crestinism. Si internetul este rau…pentru ca oamenii il folosesc intr-un scop rau. Si cutitele sint rele, pentru ca unii oameni le folosesc in scopuri murdare…etc.

    Nici tu nu mi-ai spus de ce este ok ca cei care nu cred in Dumnezeu, care sint de acord cu avortul si homosexualitatea trebuie sa vire in gitul altora aceeasi agenda?

   • O, n-am spus ca tu personal incerci sa-mi viri ceva pe git. Aici vorbim in general, despre crestinism, despre avorturi, despre homosexualitate.

    Ateii promoveaza o programa ateista in scoli, penalizeaza pe copiii care au alta perspectiva. Homosexualii isi promoveaza propaganda in scoli si in societate, bine mersi, daca crestinii ar face asta…imediat s-ar baga aia nasoala cu “separarea dintre stat si biserica”…

   • Nu este un lucru bun ca materiile din scoala sa fie scrise dintr-o perspectiva ateista. Nu, ateismul nu se bazeaza pe ratiune si nu respecta natura umana. Altfel nu ar impune altora sa le accepte ideologia.

    Homosexualii si cei care sint de acord cu homosexualitatea promoveaza acest stil de viata copiilor in scoli, fara acordul parintilor. Se pare ca ei nu au posibilitatea sa inteleaga…

   • cecilia says:

    Creştinismul a fost inventat, ca religie, de oameni. Cel în numele caruia s-a inventat aceasta religie a propovaduit iubirea şi egalitatea. Toate religiile ca nume promoveaza aceleaşi principii: sa nu ucizi, sa-ţi iubeşti aproapele, sa crezi şi sa nu cercetezi. Religia a aparut din dorinţa OAMENILOR de a explica ceea ce nu înţelegeau şi poarta diferite nume, deci, FIECARE RELIGIE, CA NUME, A FOST INVENTATA DE OAMENI.

   • Nu toate religiile promoveaza sa nu ucizi, etc…sau poate nu esti la curent cu ce fac musulmanii….

    Religia a fost inventata de oameni? Cred ca te referi si la religia ateista, nu?

 4. Nu cred că am încercat să-ţi vâr ceva pe gât.
  Din câte am observat, se fac proteste anti-homosexualitate şi anti-avort. Invers, mai rar.
  Campaniile pro mi se par făcute mai mult pentru apărare. Şi mi se pare normal să vrei să îţi aperi drepturile, ca om.
  Nu ţin minte să îţi fi cerut să renunţi la credinţa ta, pentru că nu văd de ce aş face asta.
  Iar faptul că ţi-am spus că nu am văzut nimic convingător în pledoaria ta anti avort nu înseamnă că ţi-am băgat pe gât concepţia mea.

  Deci cine a inventat creştinismul?

 5. Nu cred că putem vorbi despre o propagandă ateistă în şcoli. Atât timp cât reprezentaţii creştinismului militează abitir pentru introducerea obligatorie a icoanelor în şcoli, nu este cazul. Şi, din câte ştiu, s-a cerut a fi scoase doar pentru a evita discriminarea religioasă, nicidecum pentru motive ‘ateiste’.

  Iar despre promovarea homosexualităţii în şcoli…multe persoane homosexuale ascund asta din cauza modului în care sunt trataţi în societate. Umiliţi, atacaţi, izolaţi, dispreţuiţi, chiar şi brutalizaţi fizic. Nu există manifestări homosexuale în şcoli pentru că homosexualii sunt discriminaţi.
  Pe plan social este anual, din câte ştiu, parada Gay Pride. Care mi se pare total inofensivă. Şi nu înţeleg de ce unii oameni au impresia că o asemenea manifestare este periculoasă. Nu văd cum interacţiunea cu un homosexual declarat ar putea schimba orientările sexuale ale unei persoane. Asta nu este o alegere. Nu alegi să devii homosexual.

  Nu se promovează ateismul, ci libera alegere. Şi e o diferenţă de la cer la pământ.
  Şi da, creştinii se manifestă peste tot, nu-mi spune că nu e aşa.
  Cercul meu social este format, în mare, de atei. Niciunul, niciodată, nu a discriminat o persoană pentru că este religioasă. Pentru că, odată ce alegi raţiunea, mergi cu ea până la capăt. Iar discriminarea nu este nicidecum un act raţional.

  • Absolut toate materiile scolare sint scrise din perspectiva ateista. In afara de ora de religie, care este doar o ora pe saptamina, comparat cu restul 20+ore de propaganda ateista.

   Discriminare religioasa deja exista, pentru ca ateismul este promovat in defavoarea celorlalte. Din nou, noi nu vorbim aici despre ce se intimpla la scoala din orasul tau sau al meu. Daca am vorbit de cruciade…inseamna ca vorbim la nivel global. Sint foarte multe scoli unde homosexualii au dreptul sa-si expuna agenda. In Romania poate inca nu au putere asa de mare, dar va veni, pentru ca vedem ce se intimpla in celelalte tari.

 6. Ceea ce este un lucru bun.
  Homosexualitatea nu promovează homosexualitatea. Ateismul nu promovează ateismul.
  Toate sunt forme ale liberei alegeri. Nu te naşti homosexual. Te naşti într-o religie, dar ţi se oferă libertatea de a crede. Sunt oameni care simt nevoia să creadă. Sunt oameni care nu fac asta. Şi mi se pare un drept fundamental să ai libertatea de a alege ce să faci.

  În ciuda prespectivei tale, ateii nu impun nimic. Pentru că, aşa cum am spus, deciziile lor se bazează pe raţiune şi respectă natura umană. Nu sunt fanatici, aşa cum se întâmplă cu cei mai mulţi adepţi ai cultelor religioase.

  Cu ce deranjează homosexualii?
  (Şi cine a inventat creştinismul?)

 7. Ştiinţele sunt aceleaşi indiferent de limbă şi religie. Eu nu ţin minte să fi auzit vreun ‘să ne rugăm mântuitorului nostru ca 2 + 2 să facă 4.’
  Iar tu deja dai semne de comportament tipic creştinilor supăraţi pe societate.
  Dă-mi, te rog, exemple clare cum că ateii îşi forţează stilul de viaţă asupra oamenilor. Pentru că nu ştiu din ce lume vii tu, dar de unde vin eu nu se întâmplă aşa ceva.

  “Homosexualii si cei care sint de acord cu homosexualitatea promoveaza acest stil de viata copiilor in scoli, fara acordul parintilor. Se pare ca ei nu au posibilitatea sa inteleaga…”

  în primul rând, nu ştiu de când nu ai mai dat tu prin şcoli. Te-am pus la curent cu situaţia. Din păcate, promovarea asta nu se prea întâmplă.
  Fără acordul părinţilor. Multe chestii se învaţă fără acordul părinţilor. La ordinea zilei. Nu prea te-apuci de fumat cu acordul părinţilor, nu te duci la curve cu acordul părinţilor. Despre asta nu prea se mai vorbeşte, nu?, că e mai uzual.
  Dar nu, îţi poţi scoate din cap ideea asta, pentru că e total greşită.

  Asta este una dintre marile probleme ale oamenilor religioşi fanatici. Creează probleme acolo unde nu sunt şi nu admit niciodată că ceilalţi pot avea dreptate, chiar dacă nu au aceeaşi credinţă.

  Tot nu mi-ai spus cu ce deranjează homosexualii şi cine a inventat creştinismul.

  PS: Rugămintea mea este să scrii comentariile în căsuţa aia unde scrie Enter your comment here.. Dacă dai reply la comentariile tale mai vechi se amestecă ordinea şi vor fi greu de citit.

  • Nu, stiintele nu sint aceleasi in functie de religie. Ateii spun ca lumea a evoluat dint-o supa primordiala, crestinii spun ca lumea a fost creata de DUmnezeu, budistii spun ca lumea a fost dintotdeauna, hindusii spun ca ne reincarnam…etc. Din ce perspectiva se predau materiile azi in scoala? Ateista. Deci copiii sint obligati ca sa invete din perspectiva ateista.

   Crestinii spun ca drepturile vin de la DUmnezeu iar guvernul trebuie sa le apere. Ateii spun ca drepturile vin de la stat si acesta poate sa faca ce doreste cu drepturile oamenilor. Si daca ne uitam azi in societate, ideologia cui se aplica?

   Homosexualii dau in judecata scolile crestine, firmele crestine, oricine nu le accepta stilul lor de viata. Din pacate, sint destul video-uri pe you tube care arata cum homosexualii isi promoveaza agenda in scoli. Sint destule stiri care arata cum homosexualii dau in judecata firmele PRIVATE detinute de crestini care sint OBLIGATI sa renunte la principiile lor sub amenintarea legii. Asa ca nu stiu cine creeaza probleme….

 8. De ce confunzi credintele religioase cu stiintele? Stiintele sunt aceleasi. Teoria evolutiei e teoria evolutiei peste tot. Ideile impuse de crestinism sunt alta mancare de peste.
  Drepturile omului au fost pronuntate in urma analizarii istoriei. Iar fiecare are dreptul de a face ce vrea atata timp cat nu raneste pe nimeni prin actiunile sale. Ce alta libertate mai vrei?

  Homosexualii dau in judecata pe oricine nu le accepta stilul de viata. Nu cred ca se trezeste cineva sa dea in judecata pe cineva fara niciun motiv. Iti spun, daca as fi denigrata ca fiinta umana doar pentru ca prefer sa fac sex cu o femeie si cu un barbat, si eu m-as revolta. E alegerea fiecaruia. Inca o data intreb: cu ce te deranjeraza pe tine cuplurile de homosexuali?

  Iar principiile, Cristina, nu ti se pot impune. Sunt interioare si nu exista nicio lege care te poate obliga sa ti le schimbi. Ai dreptul sa crezi ce vrei. Ca nu ai mereu dreptul sa te manifesti, mi se pare normal. Daca eu cred ca iepurasii nu au dreptul sa traiasca, nu imi pot permite sa ii omor pe toti.

  Orice mi-ai spune, sper ca esti constienta, deep inside, ca adeptii crestinismului creeaza mai multe probleme decat ateii. Pentru ca religia impune mai multe restrictii si instiga la mai multe (si mai violente) manifestari decat ratiunea.

  • Am spus, stiintele nu sint aceleasi, depinde de cine le interpreteaza. Da, teoria evolutiei este teoria evolutiei peste tot, dar asta nu inseamna ca e si adevarata.

   Daca eu am o firma care face torturi pentru nunti, sau poze, eu am dreptul sa servesc pe cine vreau si pot ca sa refuz pe cine vreau. Nu sint obligata ca sa merg si sa fac poze unui cuplu homosexual care decid sa se “casatoreasca”. Sau un popa nu trebuie sa fie obligat ca sa oficieze o “cununie” intre homosexuali. Acestia se pot duce in alta parte sis a gaseasca oameni care ii servesc, nu trebuie sa ii oblige pe aceia care nu accepta acest stil de viata sa-i serveasca. Aici nu este vorba de denigrare, ci de principiile unui om. Asa cum tie nu ti-ar place sa fii obligat sa faci ceva ce este impotriva credintei tale, acelasi lucru o cer si crestinii.

   Ti-am spus cu ce ma deranjeaza cuplurile homosexuale: cu faptul ca ma obliga pe mine sa le accept stilul de viata prin faptul ca ma obliga sa imi incalc principiile cu amenintarea darii in judecata. Ma deranjeaza ca se duc in scoli si ii invata pe copii ca stilul lor de viata este unul bun, indiferent de parerea parintilor acelor copii. Ma deranjeaza ca ei cer mai multe drepturi decit restul oamenilor.

   Nu, crestinismul nu instiga la violenta, nu vei gasi asa ceva in Biblie. Stiu insa ca pe cit ateii spun ca nu exista DUmnezeu, lupta tare mult impotriva celor care cred in El. Daca nu exista Dumnezeu, ce-i deranjeaza ca altii cred? Pina la urma, e treaba fiecaruia ce crede si ce nu.

 9. Eu tot încerc să îţi spun că nu, ateii sunt deranjaţi de faptul că alţi oameni sunt religioşi. Ateii sunt ca Elveţia. Neutri. Eşti creştin? Foarte bine. Sănătate. Nu mă deranjezi, mă doare în cot. Eşti musulman? Foarte bine. This is me not giving a fuck. Ateii nu se strâng în grupuleţe să militeze pentru ateism. Acceptă chestia asta.

  Da, fiecare firmă are dreptul de a-şi selecta clientela. Dar fii sigură că nu pentru asta au fost daţi în judecată de către homosexuali. Au fost daţi în judecată dacă au fost nesimţiţi şi i-au jignit în orice mod posibil.

  Încă o dată. Nu a intrat niciun homosexual în şcoli să promoveze homosexualitatea. Şi nu cred că susţin că stilul lor de viaţă e mai bun. Ei doar susţin că stilul lor de viaţă este la fel de normal ca al oricărei alte persoane heterosexuale. Ceea ce este adevărat.

  Şi ştiinţele sunt aceleaşi. Nu le confunda cu credinţele fiecăruia despre cum a început lumea sau alte căcaturi. Interpretările ăstea nu sunt ştiinţă. Fizica, chimia, biologia, matematica sunt bazate pe principii demonstrate şi incontestabile.

  • Si eu tot incerc sa-ti spun ca ateii sint foarte deranjati de crestini si incearca prin toate metodele posibile ca sa scoata crestinismul din societate, crestinii sa se limiteze la ora de rugaciune de duminica.

   Sint foarte sigura ca de asta au fost dati in judecata, pentru ca crestinii nu au vrut sa le ofere serviciile. Nu numai ca au fost politicosi, ci chiar le-au recomandat alte firme “prietene” care serveau homosexualii. Dar ei au refuzat sa mearga la firma care ii servea si au dat firmele crestine in judecata. Asa ca, nu ai nici o davada ca au fost nesimtiti si i-au jignit in orice mod posibil. Parca vorbeai de logica pe undeva….

   Inca o data, sint pe you tube videori care arata homosexualii in salile de clasa care promoveaza stilul lor de viata. Nu am spus nici unde ca ei afirma ca acest stil E MAI BUN! Am spus ca e unul bun, normal, ca si celelalte. Ei de ce nu tin cont de valorile parintilor acelor copii, care poate ca ei vor sa-si creasca copiii cu ele? Copiii merg la scoala ca sa invete sa scrie si sa citeasca, nu sa fie indoctrinati cu propaganda homosexuala! Pentru crestini, stilul lor de viata nu este normal. De ce homosexualii nu sint toleranti si nu accepta ca crestinii cred altfel??

   Din pacate, mai studiaza, Nu exista dovezi incontestabile si demonstrate ca oamenii au evoluat. De fapt, iti trebuie mai multa credinta ca a avut loc evolutia decit ca am fost creati. Pentru inceput, studiaza primele doua legi ale termodinamicii. Apoi mai ia lectii de probabilitate, de genetica…si dupa aceea mai vorbim.

   Dupa cite se vede, ai niste presupuneri despre anumite lucruri. Nimic logic, nimic concret. Foarte bine, ai acest drept. Insa este tare haios sa pretinzi ca ateii sint rationali dar crestinii sint dobitoci.

   • cecilia says:

    Draga Cristina, eşti pornita rau pe tema ateilor, dar nici religiile nu le cunosti destul de bine. Homosexualitatea este consemnata în biblie sub fraza ” hai sa-l cunoaştem”, se practica de cand este viaţa pe pamant (vezi comportamentul unor celule, bacteriil, viruşi etc.) în toate religiile exista Dumnezeu, chiar daca are nume diferit, exista un fiu al acestuia, chiar daca are alt nume, care îi duce cuvantul catre oameni. Creştinismul nu-i singura religie a lumii!!! DAR TOATE RELIGIILE ÎN ESENŢA LOR SUNT IDENTICE ŞI CER ACELAŞI LUCRU DE LA OAMENI. Aşa ca e bine sa mai studiezi şi tu nu numai Ruki. Sa auzim de bine.

 10. Cristina, sa spui ca ateismul e o religie e ca si cum ai spune despre chelie ca e o culoare de par.
  Eu zic sa mai mergi prin scoli si sa vezi care e situatia, de fapt.
  Si cred ca ai nevoie de mai multa credinta sa sustii ca lumea a fost creata de o persoana atotputernica decat sa te bazezi pe chestii explicabile.
  Oricum nu te poti contrazice cu o persoaba religioasa atata timp cat se invoca in permanenta existenta unei divinitati ‘dovedita’ doar de niste scriei ale oamenilor.

  • Esti sigur/a ca e asa? Tot asa de sigur/a cum esti cind spui ca crestinii Au fost daţi în judecată dacă au fost nesimţiţi şi i-au jignit [pe homosexuali] în orice mod posibil. ????

   E clar atunci….

 11. cecilia says:

  Mai CRISTINA, musulmanii nu fac ceea ce crezi tu, sau ceea ce zice mass-media. Ei apara nu o religie ci o avere: PETROLUL pe care îl vor creştinii tai. Aşa ca lasa dracului balta aceasta discuţie fara sfarşit şi fa ceva mai folositor.

 12. Petru aka Squallie says:

  Ruki trebuie de aceasta data sa nu fiu in acealsi sentiment cu tine.
  De ce?
  Simplu: Crestinismul nu are nici o legatura cu religia. Privestele ca pe doua entitati separate si o sa vezi o diferenta majora in ce inseamna sa fii crestil si ce inseamna sa fii religios. Nu au aprope nimic comun.

 13. Reblogged this on The fictional kiss and commented:
  Am simtit nevoia sa va arat si voua, sincera sa fiu, nu am citit de mult timp ceva scris cu pasiune, ironie si totusi plin de adevar, pentru ca internetul a devenit dominat de facebook. Nu ma compar cu Ruki, cea care scrie acest blog, dar vreau totusi sa apreciez si sa mai deschid ochii la ceva mai mult decat ce vad in fiecare zi. Sper sa va placa si voua, am dat reblog doar acestui post pentru ca e mai scurt si pentru ca as vrea sa intrati pe blogul ei sa aflati mai mult :) Imi place sa vad ca si lucrurile bune se pot “imprastia”, ajut si eu cum pot.

Leave a Potato

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s