Cum să te pregăteşti pentru bac. Ghid practic.

Din ce am observat din search terms, mulţi oameni ajung aici întrebându-l pe Sir Google cum să înveţe mai eficient pentru bac, cum să ia bacul, dacă e greu, so on and so forth. Aşa că m-am hotărât să scriu ceva cât de cât folositor, întrucât până acu’ nu am făcut decât să mă plâng de cât de mult mă enervează atitudinea superioară a absolvenţilor de mate-info. Deci.

Dacă vrei să iei bacul, în primul rând, mergi dracului la şcoală. E imperios necesar. Serios. Nu te mai păcăli că stai acasă să înveţi în particular. Du-te la ore. Şi, dacă tot eşti acolo, ce-ar fi să fii şi atent? Mă-ta şi tac-tu nu-ţi plătesc abonamentul ca să stai pe facebook în timpul orei de istoriei. Dacă eşti atent în clasă, ţi-ai rezolvat 75% din probleme.

Concentrează-te măcar semestrul ăsta. Mai ai câteva luni. Nu mori dacă nu mai ieşi în club în fiecare seară. Crede-mă, nu-ţi pierzi prea mult din tinereţe şi chiar merită. Bacul nu e greu. Ştiu că pare imposibil, că ai emoţii, că, practic, te caci pe tine de frică, dar nu e greu. Şi o să-ţi dai seama de asta abia după ce îl dai. Mai ştii cât de emoţionat ai fost de primul sărut şi cât de lame ţi se pare acu’? Cam aşa e şi cu bacul. Trebuie să treacă mai întâi.

Citeşte, în pula mea! Decât să pierzi timpul citind 50 de comentarii ale aceleiaşi cărţi, ia căcatul ăla de carte şi citeşte-o cu atenţie. Ba chiar s-ar putea să te trezeşti că-ţi place. După ce termini (that’s what she said), poţi să-ţi dai seama că toate balivernele ălea pe care ţi le-a predat profesorul sunt logice şi poţi face şi singur conexiunile. Ai o bază de referinţă, ceea ce înseamnă că nu mai există riscul să uiţi vreo parte şi să te blochezi.

Învaţă în fiecare zi ce ţi s-a predat. Aşa, vei ajunge înainte de bac cu toată materia învăţată şi nu va mai trebui decât s-o recapitulezi. Eu ştiu că ţi-e lene şi că tu nu eşti un tocilar ratat care stă să înveţe în fiecare zi, dar dacă nu depui niciun pic de efort şi te plângi că pici bacul, să ştii că la magazinul din faţa blocului au pus anunţ că angajează vânzător.

Dacă faci pregătire la vreo materie, nu te duce doar ca să le fuţi banii alor tăi. Fii şi tu atent la ce căcat mănâncă profesorul ăla. Două ore pe zi nu mori.

Ai internet. Ia o pauză de la porn şi 9gag şi caută ceva folositor pe aste vaste meleaguri. Că citeşti un referat despre caracterizarea vreunui personaj sau cauţi explicaţia vreunei formule, go for it. Orice e constructiv contează.

Practic, tot ce trebuie să faci ca să iei bacul este să nu fii loază. Nu-ţi trebuie decât un semestru de atenţie şi apoi poţi să te pregăteşti pentru examenul de admitere la facultate. Felicitări.

Pentru cei nelămuriţi, vă aştept comentariile şi întrebările existenţiale. Primiţi răspunsuri din partea unui procrastinator cu bacul luat care se pregăteşte de licenţă.

Advertisements

2 thoughts on “Cum să te pregăteşti pentru bac. Ghid practic.

Leave a Potato

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s